Uw reisleider

"Op zoek naar echte vrijheid"

  • Wie ben ik?
  • Wat kom ik doen hier op aarde?
  • Wat wil ik bereiken?
  • Wat wil ik betekend hebben als mijn tijd gekomen is om weer te gaan?
Deze vragen raken voor mij de kern van het leven. Vragen die ik in de loop van de reis graag ook aan jou wil stellen omdat ik gemerkt heb dat de antwoorden, of het zoeken naar de antwoorden, op deze vragen goede richtingaanwijzers voor het leven zijn.

Vanuit een technische achtergrond ben ik via een divers opleidingstraject geschoold tot manager P&O. Van daaruit ben ik via verschillende opleidingen, trainingen en veel mooie ervaringen in het leven doorgegroeid tot individueel coach en adviseur in veranderings- en reorganisatietrajecten. De technische achtergrond is nog steeds terug te vinden in de manier waarop ik het traject aanpak, niet zweven maar met beide benen stevig op de grond, kijken wat er aan de hand is en van daaruit verder gaan.

Mijn eigen weg

Een van de belangrijkste inzichten die ik gaandeweg heb opgedaan is dat ik beter functioneer, en vooral meer plezier heb in het leven, naarmate ik mijzelf beter leer kennen en mijzelf vollediger accepteer. Naarmate ik me bewuster ben van, en beter om kan omgaan met, mijn schaduwkanten verdwijnt de noodzaak om toneel te spelen en de schone schijn op te houden. Ik kan steeds vaker echt vrij zijn, volledig gaan en staan voor wat ik echt belangrijk vindt. Met respect voor het leven, onafhankelijk van oordelen van mijzelf en van anderen echt mijn eigen keuzes maken.

Ik vind het steeds opnieuw een geweldige ervaring als ik met iemand een stukje mee mag lopen en hem of haar even mag begeleiden op het pad van het leven. Ontmoeting van mens tot mens. Schitterend om de energie te zien die ontstaat als mensen weer in contact komen met zichzelf en zichzelf doelen stellen die er voor hen werkelijk toe doen.

- Aart Noorlander


Feedback van een deelnemer:

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben geboren in 1965 en ben zelfstandig ondernemer van een middelgroot bedrijf.

Na een aantal gebeurtenissen, zowel privé als zakelijk, had ik het gevoel dat ik dicht tegen een burn-out aan zat. Via de dokter ben ik bij een psycholoog terecht gekomen waar ik goede gesprekken mee gevoerd heb, maar wat niet echt tot een goed gevoel heeft geleid. Aart vroeg mij te overwegen om samen met hem op reis te gaan naar een door mij nader te bepalen bestemming. Deze bestemming moest een plek zijn waar ik in een rustige omgeving zou zijn om tot mijzelf te komen.

Onze bestemming is uiteindelijk La Palma geworden, een Canarisch eiland dat bekend staat om zijn vele wandelroutes. Aart had van te voren een aantal routes uitgestippeld en zich goed ingeleefd in de mogelijkheden aldaar. Tijdens de wandelingen en onze rustmomenten hebben we gesproken over het verleden het heden en de toekomst. Gesprekken die behoorlijk emotioneel voor mij waren maar uiteindelijk wel hun doel bereikt hebben.

Ik zou Aart graag omschrijven als iemand die in alle rust kan aanhoren wat iemand te vertellen heeft en daarbij een hoog inlevingsvermogen heeft.

Tijdens de gesprekken die ik voerde met de psycholoog bleef mijn gevoel steken in onmacht en onbegrip en kon ik niet tot de wortel van het probleem komen. Aart heeft dit wel kunnen bewerkstelligen door in een andere omgeving met totale rust en goede gesprekken mij te laten realiseren waar de kern van mijn probleem lag. Door dit voor mijzelf helder te krijgen kon ik makkelijker met dit probleem omgaan en weer op zoek gaan naar oplossingen. Ik stond vanaf dit moment weer een stuk steviger in mijn (wandel)schoenen. De reis met Aart heeft er in geresulteerd dat ik nu weer met een frisse blik naar de toekomst kijk en dat ik de dingen weer op de juiste waarde weet in te schatten, iets waar ik hem zeer dankbaar voor ben.